Når legetøj er mere end bare legetøj

Som forældre er der succesfulde køb og knap så succesfulde køb, når det kommer til legetøj. Successen eller fiaskoen med hensyn til det givne stykke legetøj kan dog være afgjort af flere forskellige ting. Som forældre har man uden tvivl købt noget med hjem, som ikke blev modtaget helt, som man måske havde håbet. På den anden side, så har de fleste nok også prøvet at have barnet med i en legetøjsbutik for så at lade sig overtale til, at et særligt stykke legetøj skulle med hjem – for herefter knap nok at blive leget med. Sådan er børnene, og de står trods alt ved deres ret til at være en smule kræsne og lade tingene ligge, hvis de ikke gider lege med det.

 

Hvis du kunne tænke dig at undgå dette, så er det måske på tide at ligge mere tanke og overvejelse, når legetøjet skal købes ind. For faktisk, så er det helt normalt, at uovervejede køb fra de store legetøjskoncerner ikke altid er så langtidsholdbare. Kvaliteten kan være tvivlsomt, indholdet af legetøjet er bare baseret på trends, hvilket gør, at tingene hurtigt kan risikere at blive lagt på hylden for evigt. Det kan du generelt forsøge at undgå ved at købe legetøj, som er mere stimulerende og aktiverende med hensyn til sanser og motorik.

 

Hvilket legetøj har andre haft succes med?

Det kan virke svimlende og uoverskueligt, når man træder ind i en legetøjsbutik. Selv voksne kan blive ganske overstimuleret af alle lydene, bevægelserne og ikke mindst farverne, alt i mens børnene reagerer modsat. De træder ind i en verden af spændende sager. Men som sagt, så kan det ofte være spændende i en kort rum tid, før de enkelte stykke legetøj ikke længere er det. Så hvad med at lytte til andre. Naturligvis har alle børn forskellige præferencer, men alligevel er noget legetøj ganske enkelt sjovere end andet. Overvej blot forskellen med en fidgetspinner og LEGO.  

 

Hvis du vil være bedre i stand til at indsnævre dine valg således, at der også er legetøj, som forbliver sjove i mange år for børnene, så kunne du måske lytte til, hvad andre har at sige om deres erfaringer. Du kunne eksempelvis besøge denne blog om legetøj, som trækker meget på erfaringer om, hvordan man kan finde legetøj, som er grundlag for mange timers sjov leg. Det er trods alt det, man bør søge efter, når man købe legetøj. Som eksempel, så har mange fantastiske erfaringer med KREA-produkter, men det kan du selv læse meget mere om.

Mille Larsen