Derfor er regnskoven vigtig

Regnskoven er måske ikke det, du tænker allermest på i din travle hverdag, men ikke desto mindre er den en rigtig vigtig del af vores planet. Hvert tredje sekund forsvinder der regnskov på størrelse med en fodboldbane, hvilket er et stort problem, og derfor er flere organisationer gået ind i kampen om at bevare regnskoven. Hvis du kunne tænke dig at vide mere om, hvorfor regnskoven er vigtig, og hvad du selv kan gøre for at forebygge, at den forsvinder, så kan du blive meget klogere i denne tekst.

 

Tag sagen i egen hånd

Regnskoven er vigtig af mange forskellige årsager. Regnskoven huser eksempelvis mange forskellige arter, og hvis regnskoven forsvinder, mister Jorden altså disse arter, hvilket er permanent. Derudover er vi som mennesker også dybt afhængige af regnskovens ressourcer, samtidig med at regnskoven er yderst vigtig for både det globale og det lokale klima. Derfor er der mange gode grunde til, at du selv skal tage aktiv del i at hjælpe med at bevare regnskoven. Dette kan du eksempelvis gøre ved at donere penge til organisationer såsom Verdens Skove, som aktivt hjælper med at bevare regnskoven. Med kun 50 kroner om måneden kan du blive medlem af organisationen og altså gøre en kæmpe forskel i deres arbejde.

 

Tænk på fremtiden

Det bliver desværre mere og mere kritisk, og der forsvinder store dele af regnskoven hele tiden. Derfor er vi nødt til at stå sammen og hjælpes ad med at bevare regnskoven, som har en stor indflydelse på vores fremtid på denne jord. Hvis du personligt gerne vil kæmpe for at bevare regnskoven, er det bare med at hoppe ind på https://www.verdensskove.org/ og læse om Verdens Skoves arbejde – og måske også donere et beløb til dem. Alle beløb, både store og små, vil gøre en forskel i kampen for at bevare regnskoven.

Kim Brandt